De Britse overheid noemt end-to-end encryptie een onacceptabel risico voor de veiligheid van mensen en de samenleving in geheel en stelt dat het de aanpak van illegale content hindert. De reactie is afkomstig van een woordvoerder van het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken.

Volgens The Guardian overweegt de Britse overheid om via een speciale wettelijke bevoegdheid Facebook te dwingen om het afluisteren van berichten mogelijk te maken. The Guardian baseert zich op anonieme bronnen binnen de industrie.

Het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken wil niet laten weten of het de bevoegdheid tegen Facebook gaat inzetten. "End-to-end encryptie vormt een onacceptabel risico voor de veiligheid van gebruikers en de samenleving. Het voorkomt toegang tot de inhoud van berichten en vormt een ernstige belemmering voor de mogelijkheden van techbedrijven om zeer illegale content, waaronder kindermisbruik en terrorisme, op hun eigen platformen aan te pakken", aldus een woordvoerder van het ministerie.

Later dit jaar komt de Britse regering met een wetsvoorstel om bedrijven boetes van maximaal 10 procent van de wereldwijde omzet op te leggen als ze zich niet houden aan nieuwe richtlijnen voor het verwijderen van illegale content. Het is nog onduidelijk in hoeverre de regels voor chatapps zullen gaan gelden.

Alles bij de bron; Security


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha