De Tweede Kamer zou na de aanslag in Berlijn allerlei anti-terreurmaatregelen versneld willen invoeren. Dat laat de Telegraaf vandaag weten. Verschillende wetsvoorstellen die de geheime diensten meer bevoegdheden geven of het mogelijk maken om paspoorten in te trekken moeten nog worden behandeld.

Volgens VVD-Kamerlid Tellegen zal het nooit duidelijk worden of het aan de veiligheidsdiensten te danken is dat er in Nederland geen grote terreuraanslag heeft plaatsgevonden. "Wel stel ik vast dat er in Nederland een fors pakket maatregelen tegen terreur ligt dat ze in omringende landen nu versneld aan het invoeren zijn."

PvdA-Kamerlid Recourt maakt zich vooral zorgen omdat verschillende wetgeving die vergaande anti-terreurmaatregelen mogelijk maakt nog in de Eerste Kamer "vastzit", zoals een verruiming van voorlopige hechtenis en het wetsvoorstel computercriminaliteit III. "Er moet echt tempo gemaakt worden. Straks komen er verkiezingen en dan raakt deze broodnodige wetgeving verder uit zicht.” Ook minister Van der Steur wijst hiernaar. "De Eerste Kamer moet nog instemmen met een aantal maatregelen."

Alles bij de bron; Security


 


Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief!