Smappee heeft een energiemonitor gebouwd die een nieuwe manier biedt om je energieverbruik in kaart te brengen. Je moet het apparaatje vlak bij je meterkast installeren, en vervolgens een sensor om de hoofdkabel klemmen. Daarna kan je het exacte energieverbruik van al je elektrische apparaten monitoren.

De sensor herkent de verschillende apparaten aan de elektrische sporen die ze nalaten. Die apparaten en hun verbruik worden continu gemonitord, en de gegevens worden in real timedoorgestuurd naar een gratis app die beschikbaar is voor iOS en Android. De app toont het totaalverbruik én het sluimerverbruik. Met een tijdslijn kan je ook zien wanneer een toestel aan- en uitschakelt.

"Uiteindelijk zal je Smappee dienst doen als verkeersleider tussen je zonnepanelen, je elektrische apparaten en je thuisbatterij", vult ceo Stefan Grosjean aan. "Het apparaat zal je vriezer zeggen om harder te werken wanneer je zonnepanelen elektriciteit produceren, en minder hard wanneer de zon niet schijnt. Het apparaatje zal ook weten hoe laat je 's morgens warm water nodig hebt voor de douche. We zullen de scope ook uitbreiden tot andere energiebronnen zoals aardgas en water en de opkomende energietransitie naar slimme energienetten en energieopslag bevorderen."

Smappee komt uit België maar wordt in meer dan 60 landen verkocht en zou op steeds meer belangstelling uit zowel de nuts- als de telecommunicatiesector kunnen rekenen. "Momenteel ligt de focus vooral op Europa, maar Smappee zal zijn activiteiten blijven uitbreiden in de VS en de APAC-landen", besluit de coo.

Alles bij de bron; Knack [Thnx-2-Luc]


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha