Ter gelegenheid van de internationale Right To Know Day wordt op 28 september 2011 een bijzondere conferentie georganiseerd. Tijdens het evenement wordt de toegang tot overheidsinformatie zowel praktisch als juridisch toegelicht. Ook worden de dreigende inperking van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) en de problemen besproken, waarbij het zoeken naar oplossingen centraal staat.

Gasten zijn wetenschappers, journalisten, topjuristen, de Nationale Ombudsman, de Landsadvocaat en diverse politici.

Er is ruime gelegenheid voor debat om pijnpunten te inventariseren en lering te trekken uit de praktijk. Dit helpt niet alleen de kennis te verhogen, maar moet uitmonden in conclusies die een toegevoegde waarde hebben bij het debat over het al dan niet aanpassen van de Wob.

De datum voor de bijeenkomst is gelukkig, omdat de Commissie Binnenlandse Zaken in de Tweede Kamer op 29 september een hoorzitting organiseert waar veel van de sprekers bevraagd zullen worden over hun ervaring met de Wob.

Deelname kost €75 inclusief BTW en dekt de kosten. Voor studenten ligt de prijs op €12,50 inclusief BTW. De dag is nadrukkelijk niet bedoeld voor het maken van winst. Overgebleven geld zal worden ingezet voor projecten die nieuwsgaring en de toegang tot informatie versterken. Dit zal door Stichting Vrijschrift worden beheerd.

Alles (ook het dag-programma)  bij de bronnen; nvj, right2know

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha