×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 92 niet laden

Van de website; www.rotterdam.nl

Stadsmariniers werken in de frontlijn aan de veiligheid van Rotterdam. Als overlast en onveiligheid niet met gangbare maatregelen kunnen worden opgelost, gaat de stadsmarinier aan het werk. Het zijn in feite breekijzers, smeerolie en trekkers tegelijk.

De stadsmariniers opereren los van deelgemeenten of diensten en leggen rechtstreeks verantwoording af aan het College van B en W en de Stuurgroep Veilig. Ze hebben een breed mandaat en een eigen budget.

De Rotterdamse stadsmariniers zijn effectief bij het oplossen van relatief goed te isoleren en fysiek te begrenzen veiligheidsproblemen. Bij de aanpak van meer inhoudelijk complexe en hardnekkige problemen, hebben de stadsmariniers echter geen aantoonbaar effect. Dit schrijft de Rekenkamer Rotterdam in haar rapport ‘Handhaven van stadsmariniers. Effecten van stadsmariniers op veiligheid

één van de andere conclusies;

De interventies van de stadsmarinier hebben soms ook een negatief neveneffect, het zogenoemde waterbedeffect. Door de nadruk op handhaving en toezicht kunnen problemen zich verplaatsen (bijvoorbeeld door het plaatsen van camera’s gaan drugsdealers een paar straten verderop staan). Dit doet afbreuk aan de effectiviteit van de stadsmarinier.

Naast Rotterdam doen stadsmariniers binnenkort ook hun intrede in Breda. In Breda starten op 1 januari 2011 stadsmariniers met hun werkzaamheden.

Lees alles bij de bron; hetccv

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha