×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 92 niet laden

De Nederlandse overheid wil de vingerafdrukken van alle inwoners bewaren in een database. Minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner krijgt daarover kritiek van onder andere GroenLinks en de PvdA, maar de maatregel heeft ook voorstanders.

Tegenstanders vinden een dergelijke database een inbreuk op de privacy, maar niet iedereen is het daarmee eens. "Vingerafdrukken zeggen in het geheel niets over iemands persoonlijkheid, dus zijn ze niet persoonlijk," zegt burgemeester Wolfsen van Utrecht in het Utrechtse Stadsblad.

Tegenstander Tofik Dibi van GroenLinks ziet die risico's vooral in het kraken van de database en vraagt de minister af te zien van de oprichting van de database. Minister Donner weigert daar gehoor aan te geven en gaat gewoon door met de bouw van de centrale database.

Lees alles bij de bron; demorgen.be 

Webwereld meldt over dit onderwerp;

Donner heeft op de vragen van de PvdA gezegd dat het rapport dat de WRR naar buiten bracht, “slechts een bericht” is, geschreven door derden. Hij verwacht een echt rapport over de kwestie dit voorjaar. Dibi wil niet zolang wachten en vraagt om stopzetting van het gehele project.

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha