De Kamer van Koophandel schermt woonadressen voortaan af in het Handelsregister, maar vestigingsadressen blijven gewoon zichtbaar. Sinds afgelopen zaterdag zijn de afgeschermde woonadressen alleen nog in te zien door overheidsorganisaties als de Belastingdienst en geautoriseerde beroepsgroepen zoals advocaten en deurwaarders.

De aanpassing is het gevolg van een wetswijziging om ondernemers te beschermen. Adressen die opgenomen zijn als vestigingsadres blijven echter wel opvraagbaar in het Handelsregister van de KvK. De KVK stelt dat ondernemers hun vindbaarheid in het Handelsregister op twee manieren kunnen beperken, namelijk het kiezen van een ander vestigingsadres of een bedrijfsnaam zonder verwijzing naar de eigen naam.

Ondernemers die geen ander vestigingsadres kunnen kiezen en zich in een bedreigende situatie bevinden kunnen met de KVK contact opnemen. De overheid werkt aan een definitieve Datavisie Handelregister om anders om te gaan met ondernemersgegevens uit het Handelsregister. 

Alles bij de bron; Security


 


Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief!