Werkgevers mogen op dit moment geen coronatoegangsbewijs van werknemers eisen om hen toegang tot de werkvloer te geven, maar het kabinet verkent wel of dit mogelijk moet worden gemaakt. Daarnaast lijkt de overheid nog niet van plan om op te treden tegen bedrijven die wel een vaccinatiebewijs van hun personeel eisen. Dat laat demissionair staatssecretaris Wiersma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid weten.

...Eerder stelden vakbonden FNV en CNV dat de overheid moet optreden tegen werkgevers die coronatoegangsbewijzen eisen van hun werknemers. Volgens het ministerie van Sociale Zaken kan er niet worden gehandhaafd omdat de Arbeidsomstandighedenwet en de Tijdelijke wet coronatoegangsbewijzen hier niet in voorzien.

SGP-Kamerlid Stoffer vroeg Wiersma dan ook om een spoedwet te te creëren zodat er wel kan worden opgetreden tegen werkgevers die een vaccinatiebewijs van hun werknemer eisen.

"Het kabinet verkent op dit moment juist het omgekeerde. Namelijk of een aanpassing van de Tijdelijke Wet Coronatoegangsbewijzen noodzakelijk en wenselijk is om het onder voorwaarden mogelijk te maken coronatoegangsbewijzen te gebruiken voor werknemers", antwoordt de staatssecretaris daarop.

Alles bij de bron; Security


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha