Privacy is niet tastbaar. Het verlies van privacy is niet voelbaar. Daarom heeft u vast niet gemerkt dat uw privacy in de laatste 15 jaar door vele kleine sneetjes is verdwenen. En waarschijnlijk ook niet dat er vlak voor de zomer nog een stevige hap uit genomen werd. Door de Staat, wederom.

U weet wel, die Staat die er voor de burgers is. Die Staat met een grondwet waarin het recht op privacy keihard is vastgelegd. Die Staat mag u vanaf 1 januari altijd afluisteren, altijd meekijken met wat u op internet doet en altijd uw DNA opslaan. Tenzij we dat tegenhouden via een referendum.

Maar voordat ik verder ga over dat referendum, eerst even wat meer over hoe we nu onze privacy al jaren aan het verliezen zijn....

...Daarom, teken voor het referendumverzoek, als uw privacy nu en in de toekomst u lief is.

Tot slot nog een speciale opmerking voor de populistische partijen (PVV, FvD en sinds kort het CDA): ik snap dat u zich hard wil maken voor de veiligheid van de gewone mensen, dat u ze wilt beschermen tegen al het kwaad uit de boze buitenwereld. Ik begrijp niet dat u niet inziet dat deze wet daarbij niet echt helpt. Maar nog meer begrijp ik niet dat u vrijwillige instemt met geven van een zo krachtige onderdrukkingsinstrument aan de door u zo verfoeide elite.

Alles bij de bron; Sargasso


 

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha