De Eerste Kamercommissie voor Veiligheid en Justitie hield dinsdag 20 juni een deskundigenbijeenkomst over het wetsvoorstel Computercriminaliteit III. Volgens NVJ-secretaris Thomas Bruning houdt de wet geen rekening met journalistieke bronbescherming. Dit wetsvoorstel ligt nog steeds in de Tweede Kamer en moet eerst worden aangenomen voordat CCIII kan worden aangenomen. Sinds 2000 ligt er al een dringend advies van de Raad van Europa om wetgeving op dit op dit punt in te voeren in de lidstaten.

Tijdens de deskundigenbijeenkomst besprak een twintigtal deskundigen met senatoren over  de noodzaak en het belang van de voorgestelde wetgeving; de te respecteren privcaywetgeving, databescherming en Europees kader, en uitvoerbaarheid en handhaafbaarheid.

Het wetsvoorstel Computercriminaliteit III  werd een jaar geleden aangenomen door de Tweede Kamer. De Eerste Kamercommissie voor Veiligheid en Justitie besprak na de deskundigenbijeenkomst de wijze van verdere behandeling van de beide wetsvoorstellen.

Alles bij de bron; NVJ


 

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha