Hollands Kroon heeft als eerste gemeente het gemeentelijke netwerk in negen maanden tijd overgebracht naar de Cloud. De gemeente is daardoor sneller en veiliger geworden, vindt directeur bedrijfsvoering Michiel Koster. De overgang betekent dat de gemeentelijke infrastructuur niet meer op een lokaal serverpark is geïnstalleerd, maar in ‘de lucht zweeft’ van de bij het netwerk aangesloten computers.

Volgens directeur Michiel Koster is toepassing van cloudtechnologie de meest stabiele variant voor de toekomst van Hollands Kroon. 'Een belangrijk positief effect ervan is dat de beveiliging van het gemeentelijke netwerk is verbeterd en dat beveiligingsupdates een stuk sneller gaan.'

In de ontwikkeltijd zijn er steeds nieuwe vragen ontstaan, zo vertelt Koster. De hindernissen kwamen voornamelijk uit de juridische hoek. De wetgeving voor cloudtechnologie is voor gemeenten tot nu toe een behoorlijk ‘grijs gebied’, zo merkte het projectteam. ‘Er zijn nogal wat zaken onduidelijk en de vraag is of je dat risico wil nemen of niet. Zo moesten we onze GBA-gegevens vanwege de wetgeving op een aparte server zetten. Dit mocht namelijk niet in een publieke cloud.

Alles bij de bron; BinnlandsBestuur


 

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha