De overheid is van plan om DigiD waarbij alleen een wachtwoord en gebruikersnaam wordt gebruikt uit te faseren, maar over de termijn hiervoor is nog geen definitief besluit genomen. 

CDA-Kamerlid Amhaouch wilde van de minister weten hoe lang er nog gebruik van DigiD kan worden gemaakt en hoe lang de veiligheid hiervan nog is gewaarborgd. Volgens Plasterk is DigiD op dit moment veilig. "Met het toenemen van het aantal digitale transacties, ook voor meer privacygevoelige onderwerpen, groeit echter de behoefte aan inlogmiddelen op een hoger betrouwbaarheidsniveau", voegt de minister toe. Volgend jaar zal de overheid daarom 'DigiD Substantieel' lanceren. Hierbij wordt een paspoort, identiteitskaart of elektronisch rijbewijs als tweede factor gebruikt.

Wat betreft het huidige DigiD zal dit op den duur worden uitgefaseerd, maar wanneer is nog onduidelijk. "Over de termijn voor het uitfaseren van het huidige DigiD (naam en wachtwoord) is nog geen definitief besluit genomen", reageert Plasterk (pdf).

Alles bij de bron; Security


 

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha