Het plan voor nieuwe elektronische identificatiemiddelen waarmee burgers zich bij de overheid kunnen identificeren is te complex, zo stelt het Bureau ICT Toetsing (BIT). Volgens het BIT waren de oorspronkelijke plannen voor eID, die over zowel het inloggen bij de overheid als inloggen bij bedrijven gingen, te ingewikkeld. De complexiteit van het programma is eind vorig jaar verminderd door het uitsluitend te richten op inloggen bij de overheid. Dat stelt minister Plasterk van Binnenlandse Zaken in de reactie op het BIT-advies dat aan de Tweede Kamer is gestuurd.

Ondanks de vermindering van de complexiteit blijft het zo dat mensen in de toekomst met zowel private als door de overheid zelf verstrekte publieke identificatiemiddelen kunnen inloggen. Alle identificatiemiddelen moeten hierbij voldoen aan de toelatingseisen van de overheid. Verschillende identificatiemiddelen zijn de afgelopen maanden al getest en kort geleden door een onafhankelijke commissie geëvalueerd. De planning is dat de resultaten hiervan voor de zomer worden gepubliceerd.

Volgens het BIT is er een verdere beperking van de complexiteit nodig door aanvullende besluiten te nemen en door een verder uitgewerkt programmaplan en planning te maken. 

Alles bij de bron; Security


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha