Vorig jaar zijn er zo'n 15.000 DigiD-accounts verwijderd wegens mogelijk misbruik, zo heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken in het Jaarverslag van 2015 laten weten. Volgens het ministerie was de maatregel vaak preventief vanwege een vermoeden dat de accounts gecompromitteerd waren. Details over de gebruikte methoden om DigiD-accounts te compromitteren worden niet vermeld.

Vorig jaar liet het ministerie ook onderzoek uitvoeren om de beveiliging van de DigiD-omgeving verder te versterken door het wegnemen van eerder in audits geconstateerde tekortkomingen. Dit "project Arend" is eind 2015 afgerond. Daarnaast zijn er vorig jaar externe auditors ingeschakeld om de beveiliging van de DigiD-omgeving te onderzoeken. Op basis van deze onderzoeken concludeert het ministerie dat de kans op ongeautoriseerde toegang tot, of compromitatie van DigiD klein is.

De impact van ongeautoriseerde toegang tot de DigiD-database wordt door het ministerie als hoog geclassificeerd vanwege de gevoeligheid van de opgeslagen data.

Alles bij de bron; Security


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha