Ruim 3,6 miljoen mensen hebben inmiddels hun Berichtenbox op MijnOverheid geactiveerd, zodat ze online zaken met de overheid kunnen doen. Ondanks de groei van het aantal geactiveerde Berichtenboxen blijven er volgens de Belastingdienst altijd mensen voor wie digitaal een te grote stap is.

"Deze groep wordt weliswaar steeds kleiner, maar de Belastingdienst blijft goed in de gaten houden wat deze groep precies nodig heeft aan hulp en ondersteuning. Op basis van onder andere wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit Twente en signalen van maatschappelijk dienstverleners, zorgen we voor passende hulp en ondersteuning", zo stelt de fiscus.

Dit jaar hebben acht miljoen mensen een uitnodiging ontvangen om online aangifte te doen. "Nu iedereen online aangifte kan doen is er een einde gekomen aan de oude manier van digitaal aangifte doen", aldus staatssecretaris Wiebes van Financiën. Deze digitale aangifte begon twintig jaar geleden met de aangiftediskette, die al snel werd opgevolgd door een programma dat mensen op hun computer konden downloaden. Sinds dit jaar doet iedereen online aangifte inkomstenbelasting via MijnBelastingdienst of de app Aangifte 2015.

Alles bij de bron; Security


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha