Een agent zag het filmpje begin augustus op YouTube, waarin een jonge man met iets schiet dat op een vuurwapen lijkt. Hij geeft de informatie door aan een collega die is opgeleid tot internetsurveillant.

De man weet de gebruikersnaam van de persoon te achterhalen die het filmpje op YouTube heeft geplaatst, evenals zijn woonplaats en geboortedatum. De gevonden gegevens worden vervolgens door de politiesystemen gehaald. "Na anderhalf uur digitaal rechercheerwerk vallen de puzzelstukjes samen", waarop de agenten de verdachte bezoeken. Hierbij wordt zowel de gezochte 23-jarige man en het "vuurwapen" aangetroffen. Het blijkt een alarmrevolver met patronen zijn.

De afdeling Cranendonck-Heeze-Leende is één van de negen politieafdelingen van het korps Brabant Zuid-Oost die meedoen aan het landelijke project internetsurveilleren. Binnen de afdeling hebben vijf medewerkers een driedaagse internetsurveillance-opleiding gevolgd. Volgens de politie is Internet is een verlengstuk van de publieke ruimte waarin het een rol kan spelen.

Alles bij de bron; security 

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha