Maar met DPI kan ook meegeluisterd en -gekeken worden. Daarom heeft de lobbyvereniging Bits of Freedom mensen aangespoord om aangifte te doen. Reinier Vermeer van Webwereld gaf gehoor aan die oproep.

Een blonde agente geeft me een hand. We zitten in een klein, bijna kaal kantoor. "Meneer Vermeer, wat is er gebeurd?"...

Ik leg uit dat Telfort, mijn mobiele provider, gebruik maakt van het KPN-netwerk. Dat bedrijf, waarmee ik geen enkele overeenkomst heb, analyseert mijn gegegevens op een manier die het hen mogelijk maakt om mee te luisteren met mijn gesprekken en mijn e-mail te lezen.

De agente kijkt nors. Als het al waar is snapt ze niet wat daar erg aan is. Ze twijfelt of ze mijn aangifte moet opnemen. Ze staat op en loopt naar de deur. "Ik ga even overleggen met mijn chef." De agente komt terug. Er is besloten mijn aangifte op te nemen, want ik heb daar recht op. Maar ik moet vooral niet denken dat er iets mee gebeurt. Ze is niet heel erg technisch, zegt ze en lijkt niet helemaal te snappen waar het over gaat.

Lees alles bij de bron: webwereld

 

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha