Het ROC West-Brabant hoeft niet mee te werken aan een onderzoek naar de inloggegevens van degene die vorig jaar een seksfilmpje van een vrouw uit Werkendam op Facebook plaatste. De rechtbank Zeeland-West-Brabant oordeelde vandaag dat het ROC niet onrechtmatig heeft gehandeld door het algemene privacybelang van haar leerlingen te laten prevaleren boven het individuele belang van de vrouw.

Volgens de voorzieningenrechter heeft de vrouw niet aannemelijk kunnen maken dat er geen andere, minder bezwaarlijke manieren zijn om de identiteit van de plaatser te achterhalen. Zo loopt er nog steeds een strafrechtelijk onderzoek dat opheldering kan bieden. Hoewel dit onderzoek volgens de vrouw momenteel stil ligt, zijn de beschikbare computergegevens bevroren, zodat deze voorhanden blijven voor onderzoek.

Bovendien hadden volgens de rechter de zes leerlingen van wie de eisende partij vermoedt dat ze het filmpje mogelijk geplaatst hebben door een rechter in een voorlopig getuigenverhoor gehoord kunnen worden. Ook had aan hen toestemming voor het verwerken van hun gegevens kunnen worden gevraagd. Dat alles is echter niet gebeurd.

De rechtbank neemt ten slotte in aanmerking dat de vordering er op gericht is om een schadeclaim te kunnen voorbereiden en niet als doel heeft een "onrechtmatige situatie" die nog steeds plaatsvindt te beëindigen.

Alles bij de bron; Security


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha