Afgelopen dinsdag kondigde de politie en het Openbaar Ministerie aan dat ze een versleuteld crimineel communicatienetwerk uit de lucht hadden gehaald, maar de advocaat van de netwerkaanbieder hekelt het optreden van justitie. "Dit is Bokito-gedrag. Puur 'powerplay' van het Openbaar Ministerie”, advocaat Leon van Kleef, die de eigenaar van het Nijmeegse bedrijf bijstaat.

Van Kleef hekelt de bewoording van het OM dat het om een crimineel communicatienetwerk gaat. "De stelling is dus dat iedere gebruiker crimineel is. Maar tegelijkertijd zegt het OM dat er ook advocaten zijn die deze telefoons gebruiken", zo laat hij aan de Telegraaf weten. In de boodschap aan gebruikers vraagt de politie om gebruikers die zich bijvoorbeeld kunnen beroepen op het verschoningsrecht zich te melden op een specifiek e-mailadres.

Volgens de advocaat worden de pgp-telefoons ook in het bedrijfsleven gebruikt. "Die gebruiken ze om te voorkomen dat bedrijfsgeheimen worden gestolen. Zelfs regeringsleiders hebben PGP-telefoons. Deze telefoon is volstrekt legaal", merkt van Kleef op.

Alles bij de bron; Security


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha