Roze ov-chip voor de oudjes (SpitsNieuws)

Ouderen vinden het te ingewikkeld om een ov-chipkaart aan te vragen met seniorenkorting, en voelen weerstand om daarvoor hun persoonlijke gegevens op te moeten geven. Zo waarschuwt GroenLinks-Kamerlid Ineke van Gent. Samen met de regeringspartij VVD pleit GroenLinks voor een roze ov-chipkaart met seniorenkorting, vergelijkbaar met de strippenkaarten van dezelfde kleur. 65-plussers moeten de 'losse' kortingskaart anoniem kunnen kopen.

Reizen met OV-chipkaart kan nu in hele land (automatiseringsgids)

Vanaf vandaag kan in heel Nederland met de OV-chipkaart worden gereisd. Het elektronische vervoerbewijs wordt als laatste geïntroduceerd in Groningen en Drenthe.

GroenLinks en VVD willen anonieme kortingskaart ov (nieuws.nl)

Reizigersvereniging Rover is enthousiast over het voorstel van GroenLinks en VVD, maar vindt dat deze anonieme kaart dan ook geldig zou moeten zijn voor kinderen van 4 tot 11 jaar. De vereniging heeft dat al meerdere keren aangegeven in gesprekken met vervoersbedrijven en het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Volgens Rover moet er meer rekening worden gehouden met verschillende doelgroepen. Zo geven diverse Amsterdamse scholen aan geen uitstapjes meer te doen met het openbaar vervoer omdat er geen groepskaart bestaat.

 

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha