Inbreken op WiFi verbinding niet strafbaar (Mediawijzer)

  • Het is niet strafbaar in te breken op een beveiligde of onbeveiligde router en vervolgens mee te liften op de internetverbinding van iemand anders. Het Hof in Den Haag stelt in een uitspraak dat het ‘strafrechtelijk niet relevant’ is.

Wifi-'diefstal' bij buren komt voor de Hoge Raad (webwereld)

  • De Hoge Raad gaat kijken of het meeliften op wifi-netwerken van iemand anders echt niet strafbaar is. Dat is nu niet het geval: noch voor openstaande noch voor beveiligde netwerken. Op dit moment is het meeliften op het wifi-netwerk van iemand anders, of het nou beveiligd is of niet, niet strafbaar. Dat heeft het Hof in Den Haag bepaald.

40% consumenten in het VK kan WiFi-netwerk niet beveiligen (security)

  • Veertig procent van de Britse consumenten is niet in staat om de beveiligingsinstellingen van hun draadloze netwerk aan te passen, zo blijkt uit een online onderzoek dat de Information Commissioner’s Office (ICO) liet uitvoeren. De ICO roept internetproviders, winkels en fabrikanten op om duidelijke handleidingen met hun apparatuur mee te leveren. Daar moeten niet alleen de juiste beveiligingsinstellingen in staan, maar ook wat de risico's van een onbeveiligd netwerk zijn.

 

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha