Bezoekers van een Disney-pretpark kunnen binnenkort een armbandje met ingebouwde chip krijgen. Zo kan Disney voortaan volgen wat je doet op welk moment in het park.

Het armbandje heeft legio mogelijkheden. Zo krijgt de koper drie zogeheten Fast Passes, waarmee je de grote rijen bij een attractie ontloopt en direct naar binnen mag. Bij sommige attracties en activiteiten zijn speciale plaatsen voor je gereserveerd. Ook kun je er je aankopen in het park mee afrekenen - geen cash meer nodig. En in de nabije toekomst is de armband ook je toegangskaartje: zo kan je de rijen bij de kassa's omzeilen door even je armbandje langs een sensor te halen.

Voor Disney kan het armbandje ook grote efficiency-voordelen bieden: als het mediaconcern beter van tevoren weet wie van plan is te komen en welke attracties men wil bezoeken, kan Disney daar rekening houden met de bezetting van personeel. En het bandje levert een karrevracht aan data op: wie besteden er meer of minder in het park? Wie kopen de ballonnen? Welke attractie wint of verliest terrein bij welke doelgroep?

 Maar Disney is zich ook bewust van de risico's, zoals rondom diefstal - de chip zelf bevat geen persoonlijke gegevens. En niet te vergeten de privacy van de bezoekers. Die ligt extra gevoelig omdat het om veel kinderen gaat. Vandaar dat kopers zelf kunnen aangeven welke gegevens ze willen delen.

Alles bij de bron; Z24


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha