Alle auto's moeten worden voorzien van een op afstand uitleesbare chip, niet alleen op de nummerborden maar ook in de voorruit. Plannen voor een chip op de kentekenplaat zijn niet nieuw. Wel nieuw is dat ook in de voorruit het kenteken moet worden verwerkt, waarbij tegens een uitleesbare chip moet worden geplaatst. Daardoor zou het verwisselen van kentekenplaten niet meer afdoende zijn voor dieven en andere onverlaten om opsporingsdiensten op het verkeerde been te zetten.

De chip moet onder meer autodiefstal, tanken zonder te betalen, kentekendiefstal en belastingontduiking tegengaan. Eerder zouden de miljoenen camera's die langs de (snel)wegen staan al een wapen moeten vormen in criminaliteitsbestrijding, maar onlangs werd bekend dat er met de beelden van die camera's zelden of nooit wat gebeurt.

Invoering van de chips zou zeventien miljoen euro kosten. De nieuwe nummerplaten kosten de consument acht euro meer dan de huidige. 

Alles bij de bron; webwereld 

Update;

Een set kentekenplaten met chips moet vanaf ongeveer 20 meter te lezen zijn en maakt zo het werk van de politie makkelijker. 

Alles bij de bron; elsevier 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha