Via nujij komen er zo nu en dan ook artikelen onder de aandacht die proberen de lezer op het verkeerde been te zetten. Een mooi voorbeeld hiervan is deze site www.chipjekind.nl  Even lezend weet je dat het nu nog niet mogelijk is wat de site je probeert wijs te maken. Maar wat nu nog niet kan behoort volgend jaar wel tot de mogelijkheden, dus als vermaak en waarschuwing voor de toekomst post ik hem toch maar even.

Iedere ouder kent het knagende gevoel: waar is mijn kind? Steeds vaker hoor je angstwekkende verhalen over vermissing en de droevige noodzaak om AmberAlert in te zetten. KidChip wil dit voorkomen. KidChip begrijpt de bezorgdheid die bij liefhebbende ouders kan ontstaan, en biedt een gemakkelijk oplossing. Geef uw kind een chip en zie waar het is, vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week. Lees verder om er achter te komen hoe het werkt.

KidChip is een chip ter grootte van een rijstkorrel, die pijnloos onderhuids wordt aangebracht. De chip zendt een GPS-signaal uit dat door ons systeem wordt ontvangen. U kunt met uw gebruikersnaam en wachtwoord inloggen op onze website en zien waar uw kind is. Gemakkelijk en wanneer u maar wilt.

De techniek van de door ons gebruikte chip wordt al jaren succesvol toegepast door dierenartsen. Ons team van gerenommeerde wetenschappers heeft er bovendien het Global Position System (GPS) aan toegevoegd. Omdat het systeem succesvol is, zijn we continu bezig met verdere toepassingen. Lees hieronder aan welke uitbreidingen we werken.

  • Luister mee;  op termijn hopen wij audio toe te kunnen voegen aan de huidige positiebepaling.
  • Deel via social media;  Deel met één druk op de knop de locatie van uw kind op social media, zoals Facebook en Twitter.
  • Integratie Google Glass;  door communicatie van de chip met Google Glass ook daadwerkelijk zien in welke situaties uw kind zich bevindt.
  • Modulebasis;  aanvullende modules, kunnen op een later moment worden toegevoegd.
  • Instellingen;  Bepaal zelf of u notificaties wilt ontvangen
  • Betrouwbaar en veilig;  Behalve u heeft alleen KidChip toegang tot de gegevens van uw kind, uiteraard uitsluitend om bedrijfsmatige redenen.

Nogmaals dit initiatief is nu nog niet serieus te nemen maar de techniek snelt voort.... een Duitser heeft afgelopen week de kranten gehaald met zijn onderhuidse computer en reken maar dat die zeker niet pijnloos ingebracht is :)

cicadia-300x119


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha