Andrea Hernandez werd geschorst omdat ze weigerde een identiteitskaart met een RFID-chip te dragen op school, mag terugkeren op John Jay High in San Antonio. Hernandez heeft het proces dat ze tegen het schoolbestuur verloren, maar de school is gestopt met het trackingprogramma. Leerlingen worden niet langer door de school gevolgd.

Via de chip, die de lokatie van de drager uitzendt, wilde de school het spijbelen terugdringen. De school kon via de chip de hele dag volgens waar leerlingen zich bevonden. Zonder chip konden leerlingen geen lunch kopen op in de schoolkantine en geen boeken lenen in de schoolbibliotheek. De school stopt met de RFID-chips omdat ze niet helpen om het spijbelen te verminderen. De school heeft nu honderden bewakingscamera's laten plaatsen die filmen waar leerlingen zich bevinden.

Scholen in Florida zijn onlangs begonnen met biometrische identificatie. Kinderen moeten hun ogen en irissen laten scannen voor ze in de schoolbus stappen en voordat ze het schoolgebouw betreden.

Alles bij de bron; Trouw [incl 2 videoclips]


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha