De directeur van de gemeentelijke dienst Handhaving en Toezicht in Amsterdam wil dat zijn circa vierhonderd ordehandhavers worden uitgerust met pepperspray en wapenstok. Volgens hem hebben handhavers in kleinere gemeenten wel een wapenstok en pepperspray tot hun beschikking, terwijl dat in Amsterdam alleen bij de BOA’s in het openbaar vervoer het geval is. “Dit wordt als een groot gemis ervaren”, zegt hij in Het Parool. “Door de inzet in de avond en nacht krijgen zij meer met agressie en geweld te maken.”

Hij wil ook de zeventig toezichthouders in het openbaar vervoer op straat kunnen inzetten en omgekeerd vindt hij het een goed idee als de 330 ordehandhavers op straat indien noodzakelijk ook in het openbaar vervoer kunnen optreden. De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en de vier grote steden hebben het ministerie van Veiligheid en Justitie gevraagd de regels voor bewapening van BOA’s te versoepelen.

Alles bij de bron; BeveilNieuws

Bij TPO reageerde een lezer en de redactie daar weer op :), de slot alinea daarvan;

... Ook zo’n zin in de politiestaat waar journalisten op de openbare weg in handboeien worden afgevoerd omdat een ‘ambtenaar’ daar gewoon even zin in heeft? Tijd voor nog meer slecht Engels pratende, snel agressief wordende, miereneukerige lijntrekkers om burgers lastig te vallen? Zin in geweldsincident na geweldsincident dankzij ambtenaren met wapens? Kies dan voor meer BOA’s met nóg meer bewapening! What can possibly go wrong?

Alles bij de bron; TPO