Dankzij een lekke website en een gebrek aan controle was het tot voor kort kinderlijk eenvoudig om andermans auto mee te krijgen op Schiphol. Het tv-programma Kassa liet vanavond zien hoe medewerkers makkelijk een auto  meekregen van een parkeerbedrijf dat op de luchthaven actief is.

Het reserveringssysteem van Airport Parking Solutions bleek lek. Door simpelweg het reserveringsnummer in het internetadres te vervangen door een ander nummer, konden redacteuren van Kassa reserveringen van anderen bekijken en uitprinten. Met zo'n printje in de hand lukte het hen tot drie keer toe om een auto op te halen die door iemand anders was afgegeven. Controle was er nauwelijks: medewerkers gaven de sleutels af zonder naar legitimatie te vragen.

Directeur Boukhidous vertelde in de uitzending dat hij is geschrokken, ,,Ik heb het direct opgepakt en anderhalf uur later was het lek opgelost''. Ook de controles door medewerkers zijn aangescherpt. Voortaan moeten klanten zich altijd legitimeren, verzekerde hij.

Alles bij de bron; AD


 


Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief!