Een groeiend aantal websites en internetdiensten behandelt bezoekers die het Tor-netwerk gebruiken anders. Zodra deze gebruikers van websites gebruik willen maken worden ze anders behandeld. Slashdot laat bezoekers geen reacties plaatsen als ze van Tor afkomstig zijn. Wikipedia staat geen aanpassingen van Tor-gebruikers toe en Google toont Tor-gebruikers soms een captcha als ze de zoekmachine gebruiken. Sommige websites, zoals Yelp, gaan nog een stap verder en weigeren zelfs om Tor-gebruikers pagina's te tonen. Het probleem speelt overigens niet alleen bij Tor, maar ook bij andere open proxies. 

Twee recente ontwikkelingen hebben dit probleem urgenter gemaakt, aldus Roger Dingledine van het Tor Project. Ten eerste zorgen internetdiensten zoals Cloudflare, Akamai en Disqus voor bottlenecks doordat hun onderdelen op veel websites worden gebruikt. Deze centralisatie heeft invloed op een groot aantal websites als bijvoorbeeld Cloudflare de strategie verandert hoe het met Tor-gebruikers omgaat. 

Een tweede trend is dat steeds meer internetdiensten hun blacklisting outsourcen. Zo kan het zijn dat Skype verbindingen van IP-adressen blokkeert die Tor-exitnodes draaien. Niet omdat Skype zich zorgen over misbruik via Tor maakt, maar omdat de blacklistprovider van Skype gestimuleerd wordt om zoveel mogelijk te blokkeren.

Om de situatie op te lossen stelt Dingledine voor dat iemand die zowel goed in techniek als activisme is zich hiermee gaat bezighouden. Als het aan hem ligt gaat de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF het initiatief coördineren.

Alles bij de bron; Security