De Britse openbare omroep BBC schrapt de uitzending van de tweedelige documentaire 'Reinventing the Royals' over de nasleep van het overlijden van prinses Diana. Prins Charles zou de BBC onder druk hebben gezet en gedreigd met een rechtszaak. De documentaire was goedgekeurd door de advocaten en het hoogste kader van de BBC. Nieuwschef James Harding greep daarna in. Aangenomen wordt dat dit gebeurde nadat advocaten in dienst van prins Charles en Camilla bezwaar hadden gemaakt.

Volgens de presentator van de omstreden documentaire, Steve Hewlett, huurde prins Charles destijds spindoctor Mark Bolland in. Prinsen Harry en William noemden hem 'Blackadder'. Bolland moest het beeld van prins Charles bijstellen door hem op te voeren als de alleenstaande, liefhebbende vader. Daarnaast moest hij ook alles in het werk stellen zodat de bevolking Charles' minnares Camilla zou aanvaarden. Paleisinsiders kenden die campagne als 'Operation Mrs PB'.

Een woordvoerder van de BBC houdt het erop dat de uitzending van de docu wordt uitgesteld ,,tot enkele problemen over het gebruik van archiefmateriaal van de baan zijn".

Alles bij de bron; AD