Het Openbaar Ministerie in Arnhem heeft hostingprovider Leaseweb het bevel gegeven een Nijmeegse krakerssite uit de lucht te halen. Op de krakerssite GroteBroek.nl was tot voor kort een poster zichtbaar waarop koningin Beatrix met een strop om haar nek stond afgebeeld, bedoeld als uitnodiging voor een kraakfeest. Na melding van de politie beoordeelde het Openbaar Ministerie deze content als beledigend voor de koningin en dus strafbaar.

Security-officer Alex de Joode van Leaseweb: "Om 01.00 uur 's nachts werd ik wakker gebeld door de politie Gelderland-Zuid met de mededeling die ertoe strekte de website offline te halen. Ik heb vervolgens aangegeven dat daar volgens onze policy een machtiging voor nodig is." Die machtiging kwam uiteindelijk de volgende dag (woensdag) in de vorm van een dwangbevel met ondertekening van de rechter-commissaris.  

Het offline halen van de bewuste website zorgde er uiteindelijk voor dat de honderden andere sites, emailaccounts en mailinglists van klant Squat.net ook offline gingen. De Grote Broek reageert verontwaardigt op zaak. Stoffel Spiering, beheerder van de krakerssite noemt de reactie van het OM te zot voor woorden. "Zonder de juiste mensen in te lichten heeft het Openbaar Ministerie op draconische wijze zijn macht misbruikt.

Alles bij de bron; webwereld