De criminaliteit in het dorp valt mee, maar 'we willen wel met onze tijd meegaan', aldus de voorzitter van de ondernemersvereniging Souburg. Het bestuur van de vereniging wil weten of er juridische problemen zijn als bewakingscamera's op straat worden opgehangen.

Cameratoezicht heeft volgens de voorzitter van de ondernemersvereniging een preventieve werking. En na een ongeluk kunnen de beelden waardevol zijn. Het plan is om twaalf bewakingscamera's op te hangen. De 45 leden van de vereniging onderzoeken of het financieel haalbaar is.

De juridische vraag is of private partijen camera's mogen ophangen ter handhaving van de openbare orde. Nee, want dat is een taak voor de gemeente. Maar er zijn in bijna elke gemeente bewakingscamera's te vinden die de openbare weg filmen. Zij die dan allemaal illegaal? Nee, dat ook niet. Hoe zit het dan precies? Dat staat in het boekje Camerabewaking op bedrijventerreinen; het juridisch kader dat eind 2015 is gepresenteerd op een congres in Tilburg. Lees er hier meer over.

Bron; SlimBekeken