Kats Bewaking heeft een telescopische mast ontwikkeld met een Mobotix-camera met dubbel objectief voor toezicht op bedrijfs- en industrieterreinen vanuit surveillanceauto’s. De auto’s van het bewakingsbedrijf zijn tevens uitgerust met een kentekenherkenningscamera in de bumper, om op of rond een te beveiligen terrein gestolen auto’s te kunnen herkennen.

De telescopische 360-graden cameramast die Kats heeft ontwikkeld is tot een hoogte van vijf meter uitschuifbaar. Daarna kan de thermische lens van een Mobotix S15-camera bovenin de mast tot op honderden meters afstand detecteren of mensen zich op een terrein bevinden, of dat bijvoorbeeld een automotor nog warm is. In de mast is tevens een 6MP Moonlight sensormoduul gemonteerd, die de surveillant bij minimale lichtomstandigheden nog duidelijke beelden geeft.

De surveillanceauto’s zijn ook uitgerust met een S15-camera met hemisferische 6MP LPF-nachtlens in de voorbumper. Daarmee zijn kentekens te scannen voor het herkennen van voertuigen. Beide S15-camera’s zijn aangesloten op een mini-pc met touchscreen, waarop de MxMC managementsoftware draait, een netwerkswitch, interne opslagcapaciteit en GPS-moduul voor de plaatsbepaling. 

Alles bij de bron; BeveilNieuws [Thnx-2-Luc]