Hij zal een breed beeld schetsen van het vakgebied computerbeveiliging, een onderwerp dat bij steeds meer organisaties en particulieren bepalend is voor hun manier van opereren op de digitale snelweg.

Tijdens de lezing krijgen de aanwezigen een inkijk in het belang van en de controverses met betrekking tot computerbeveiliging. Bart Jacobs neemt zijn publiek ook mee in de onderliggende cryptografie, de technieken voor het verbergen of zodanig versleutelen van te verzenden informatie.

Bart Jacobs is een veelgevraagd spreker en een belangrijke deelnemer aan allerlei vormen van overleg over computerbeveiliging. Hij is bekend vanwege zijn onderzoek rondom de anonimiteit en de privacy van elektronisch stemmen en chipkaarten en ontwierp in 2014 met zijn vakgroep het "I Reveal My Attributes"-pasje (IRMA), een techniek waarmee een persoon alleen die persoonlijke gegevens hoeft te delen die op dat moment relevant zijn ter controle. Daarnaast hebben de mensen van zijn team aan de Radboud Universiteit een grote bijdrage geleverd aan het verbeteren van de veiligheid van diverse systemen, onder andere de OV-chipkaart. Ook in zijn persoonlijke leven is Jacobs zeer strikt op zijn privacy.  

U kunt zich via www.nassau-academie.nl aanmelden voor deze academielezing.

Alles bij de bron; Weekkrant