Drie burgerrechtengroeperingen hebben een zeppelin over het NSA-datacenter in het Amerikaanse Bluffdale laten vliegen met de boodschap 'NSA Illegal Spying Below'.

Electronic Frontier Foundation, Greenpeace, en het Tenth Amendment Center hebben vrijdag gezamenlijk een luchtschip over het NSA-datacenter in Utah laten vliegen uit protest tegen de massage illegale spionage door de inlichtingendienst. Op de 41 meter lange zeppelin stond het webadres StandAgainstSpying.org. Op die site verzamelen 20 actiegroepen en bedrijven zich in protest tegen de praktijken van de NSA.

"Rechten staan of vallen met elkaar", zegt Gary Cook van Greenpeace. "Greenpeace heeft uit eigen ervaring geleerd dat mensen niet het recht op schone lucht en water kunnen beschermen als onze burgerrechten worden weggenomen." Rainey Reitman van de EFF stelt dat het NSA-datacentrum in Utah de "verzamel het allemaal" aanpak van de NSA symboliseert en er daarom voor deze plek is gekozen.

Volgens Michael Boldin van het Tenth Amendment Center is het recht op privacy geen partijpolitieke kwestie, maar een mensenrechtenzaak." Deze coalitie geeft hoop voor de toekomst, omdat het laat zien dat mensen over het politieke spectrum hun verschillen opzij kunnen zetten om samen voor een gemeenschappelijk doel te strijden", zo merkt hij op.

Alles bij de bron; Webwereld & Security