Samen met De Correspondent en Artis organiseert BoF dit jaar de tweede Godwin-lezing. Ze zijn er trots op dat de spreker niemand minder is dan Cory Doctorow. Je kent hem misschien van zijn stukken over internetvrijheid voor The Guardian, van zijn romans, het blog Boing Boing of van zijn werk als internetactivist.

Tijdens zijn lezing op Bevrijdingsdag zal hij historische parallellen trekken tussen de NSA en de Stasi. Daarover zegt Cory Doctorow zelf:

“It’s tempting to compare NSA mass surveillance to the GDR’s notorious Stasi, but the differences are more illuminating than the similarities. The Stasi needed one snitch for every 50 people; one NSA spook can keep watch on 10,000 or more people.”

Gespreksleider van de avond is Maurits Martijn, journalist met expertise in Technologie en Surveillance bij De Correspondent. Naast Cory Doctorow zullen ook Hans de Zwart, directeur Bits of Freedom, en Artis-professor Erik de Jong spreken.

 Helaas, zijn er geen plekken meer te reserveren voor deze Godwin-lezing. BoF zal het via een livestream uitzenden. Hou deze blogpost of onze Twitter-timeline in de gaten voor de link. 

Alles bij de bron; BoF