Move over, NSA! Google is zo mogelijk nog geïnteresseerder in andermans privéleven dan de Amerikaanse geheime dienst. Google wil letterlijk altijd in de buurt zijn van de gebruiker. Het bedrijf liet tijdens een groot evenement deze week plannen zien voor ingebouwde Android-systemen in auto’s, in televisies en horloges. Tijdens het evenement lag de focus op draagbare Google-techniek. De naam: Android Wear.

Met Android Wear, verwerkt in een horloge, kan de gebruiker bijvoorbeeld fitness-resultaten met één druk op de knop opvragen. Of het laatste nieuws checken. Zodat Android – Google dus – overal is waar jij bent. Het klinkt freaky als de geheime diensten zich intensief bemoeien met andermans privéleven, maar als Google min of meer hetzelfde doet maar dan gebruiksvriendelijker, lijkt ineens alles oké.

Je kunt er je schouders over ophalen. ‘Google zal nooit wat fout doen met alle informatie die het bedrijf verzamelt in de gigantische serverparken’. Dat is misschien waar, misschien ook niet. Dat weten we simpelweg niet.

Alles bij de bron; HPdeTijd