Nog een paar keer slapen en de Amerikaanse internetzender Netflix komt naar België. Medeoprichter Reed Hastings praat over de komst van de populaire internetzender en de concurrentie...

...De prijzen van Netflix zijn zelfs laag genoeg om de piraterij tegen te gaan. Websites als The Pirate Bay dalen in populariteit wanneer Netflix op de markt komt. "Als je mensen een scherp geprijsd, legaal alternatief in hoge kwaliteit aanbiedt, drukken ze nog altijd liever gewoon op play, in plaats van het net af te speuren naar een illegale download."

Hastings noemt The Pirate Bay zelfs een van zijn grootste concurrenten. Netflix houdt de website die illegale films aanbiedt ook nauwlettend in het oog. "We analyseren al maanden welke series en films de Belgen het meest downloaden", geeft Hastings toe. Maar ook de Europese televisiezenders zijn geduchte concurrenten voor Netflix. VTM heeft al een pasklaar antwoord op de komst van Netflix: alle programma's kan je gratis online herbekijken. In de VS was er weinig weerstand, maar Hastings verwacht dat de Europese netwerken klaar staan voor een mediaoorlog.

Alles bij de bron; HLN


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha