De kilometerheffing (die tot nader order is uitgesteld voor vrachtvervoer) gaat niet voor alle vormen van vervoer gelden. Zoals het er nu naar uitziet zijn dit de vrijgestelden:  bromfietsen, motorfietsen, oldtimers, taxi's en openbaar vervoer, hulpverlening (politie, brandweer, ambulance, dierenambulance), het leger, mortulances/begrafenisauto's, en in het buitenland geregistreerde voertuigen (bestuurder/eigenaar mag niet in NL wonen).

In ons forum is ook een verzameltopic over de kilometerheffing te vinden. Daar wordt vanaf 2008 de ontwikkeling op de voet gevolgd en krijg je een mooi overzicht van de stand van zaken.

 

 

Dat de kilometerheffing niet alleen is ter bestrijding van de files en dat het goed is voor het milieu, maar daarnaast gebruikt kan worden voor marketing-, en andere doeleinden is een onderbelicht facet van de kilometerheffing. Men heeft het dan over geaggregeerde en niet-geaggregreerde gegevens. Geaggregeerd betekent dat uit de gegevens die zijn geregistreerd geen details over de ritten te zien is (ontdaan van verplaatsingsgegevens).

Bron: Voorontwerp Wet Kilometerprijs (juli 2008) rtl.nl


Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief!