Wetenschappers van de Rutgers-universiteit hebben een methode ontwikkeld om enkel door de snelheid van een auto te meten, te bepalen welke route iemand heeft genomen. Hiermee willen ze aantonen dat ook met alleen deze gegevens de privacy in het geding kan zijn.

De methode, die de onderzoekers elastic pathing noemen, kan een exacte route van een automobilist reproduceren zonder dat daarvoor gps of soortgelijke technieken worden gebruikt. Hiervoor is enkel een startpositie en een obd-connector voor in de auto nodig, waarmee de snelheid via het voertuigmanagementsysteem kan worden uitgelezen en via bluetooth kan worden doorgestuurd naar bijvoorbeeld een smartphone.

Met de software kan aan de hand van de snelheid worden bepaald waar een automobilist naartoe rijdt. Het algortime kijkt hoe snel iemand rijdt en vergelijkt dat met de wegen op een kaart vanaf de startpositie. Zodra de snelheid verandert en het beeld niet meer overeenkomt met de veronderstelde weg, zoekt de software naar wegen vlakbij waar dat wel het geval is.

Alles bij de bron; Tweakers

 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha