Stadsbeheer zet nieuwe scanauto's in die álles zien, wanbetalers zijn gewaarschuwd. De met camera's uitgeruste voertuigen kunnen maar liefst  1400 auto's per uur controleren. De camera's op het dak, die in een opvallende witte bak zijn ingebouwd, staan naar alle kanten toe gericht.

Ze zijn in staat om rijdende auto's te scannen, bijvoorbeeld bij controles voor de milieuzone, én stilstaande auto's. De camera's zijn zo ingesteld dat ze zelfs in staat zijn om kentekens te scannen van auto's die op 50 centimeter afstand staan van een andere voertuig en ze scannen van voor en achter.

De foto's van de gescande kentekens komen via een computer in de achterbak van de auto terecht in het systeem van Stadsbeheer. Vervolgens wordt in de verschillende databases van parkeerbeheer, parkeerproviders en parkeervergunningen gekeken of iemand betaald heeft of niet voor die bewuste parkeerplek. Om dat te kunnen achterhalen zijn alle 83.000 betaalde parkeerplekken in het systeem ingevoerd. De scanauto, die contact heeft met drie gps-systemen om zo nauwkeurig mogelijk te zijn, kan dus precies zien om welke parkeerplek het gaat.  

Alles bij de bron; AD

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha