Een uitspraak in Den Bosch waarbij de rechter een parkeerbedrijf verplichtte om klantgegevens af te staan aan de Belastingdienst, heeft mogelijk ook gevolgen voor Hoorn. Daar wordt het kentekenparkeren op 10 september ingevoerd.

De rechterlijke uitspraak deed de alarmbellen afgaan bij met name de lokale politieke partij Hoorns Belang. Die partij maakt zich zorgen over de privacy van de parkeerders in Hoorn. Privacy was al een item toen de invoering van het nieuwe parkeersysteem vorig jaar in de gemeenteraad werd besproken. Toen zegde wethouder Michiel Pijl toe dat er geen gegevens van gebruikers verstrekt zouden worden aan derden.

Die belofte werd echter gedaan vóórdat het gerechtshof in Den Bosch vorige week een opvallende uitspraak deed. De vraag is nu of de toezegging van wethouder Pijl achterhaald is. Want, zo stelt Hoorns Belang in collegevragen over dit onderwerp: ’Bij het kentekenparkeren moet de gebruiker, ook de eerzame burger, verplicht zijn voetsporen nalaten in een database’. Maar wat gebeurt er vervolgens met die ’voetsporen’?

Alles bij de bron; NHD [abo-versie]

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha