Gegevens van huishoudens die niet aan energierekeningen kunnen voldoen, worden vanaf 2018 ook in de zomermaanden bij gemeenten aangeleverd, dat staat in een door minister Wiebes  voorgestelde wijziging van de Regeling afsluitbeleid voor kleinverbruikers van elektriciteit en gas en de Warmteregeling.

Volgens de huidige regelingen moeten energieleveranciers klanten die tussen oktober en april van het elektriciteitsnet worden afgesloten, benaderen met het verzoek om gegevens door te sturen naar gemeenten. In het geval dat een klant niet bereikt kan worden, moet een leverancier de contactgegevens, klantnummer en de hoogte van de schuld doorgeven aan de desbetreffende gemeente. Na de voorgestelde aanpassing is deze plicht voor energieleveranciers ook in de zomermaanden van kracht. 

De wijziging volgt op een verzoek van een aantal gemeenten waaronder de G4, Divosa, de NVVK en Energie Nederland en gaat in april in. De helft van de cliënten in de schuldhulpverlening zou betalingsachterstanden hebben bij energieleveranciers.

Alles bij de bron; BinnlandsBestuur