EPD
Barack Obama wil dat elke Amerikaan in 2014 over een elektronisch patiëntendossier (EPD) beschikt en dreigt zorgverzekeraars met strenge boetes als ze het EPD niet op tijd implementeren, maar ook in Amerika maakt men zich zorgen over privacy en veiligheid.

In theorie heeft het EPD verschillende voordelen, maar zodra de Amerikaanse variant gereed is, is er sprake van een gigantische database met de meest gevoelige en persoonlijke informatie van honderden miljoenen Amerikanen. Een zeer aantrekkelijk doelwit voor marketeers, identiteitsdieven, kwaadwillend personeel en verzekeringsbedrijven. 

Net als in Nederland ligt ook de beveiliging van Amerikaanse ziekenhuizen en zorginstellingen onder vuur. Tachtig procent van de instellingen kreeg het afgelopen jaar met zeker één incident te maken waarbij medische gegevens werden gestolen of verloren.

Verder vindt 70% van de ondervraagde IT-managers dat het senior management privacy en databeveiliging niet belangrijk vindt en 53% zegt dat hun organisatie niet voldoende maatregelen neemt om de privacy van patiënten te beschermen.

Lees verder bij de bron; www.security.nl