Medische gegevens van Amerikaanse patiënten zijn gemakkelijk op te sporen via p2p-software. Deze software wordt meestal gebruikt voor het uitwisselen van muziek, films en games, maar kan ook voor andere informatie gebruikt worden. Hoogleraar M. Eric Johnson, hoofd van het Center for Digital Strategies aan Dartmouth College, ontdekte dat hij via filesharingsoftware aan de gegevens [...]

Medische gegevens patient02.jpgvan Amerikaanse patiënten zijn gemakkelijk op te sporen via p2p-software. Deze software wordt meestal gebruikt voor het uitwisselen van muziek, films en games, maar kan ook voor andere informatie gebruikt worden. Hoogleraar M. Eric Johnson, hoofd van het Center for Digital Strategies aan Dartmouth College, ontdekte dat hij via filesharingsoftware aan de gegevens van duizenden patiënten en artsen kon komen. Johnson vond ook een database van een ziekenhuis met de dossiers van 20.000 patiënten.De hoogleraar heeft zijn bevindingen gepubliceerd in een paper (pdf).

Het nieuws over de medische gegevens volgt op een bericht dat militaire geheimen over president Obama’s helicopter zijn uitgelekt via p2p-software. Het Amerikaanse p2p-beveiligingsbedrijf Tiversa heeft de blauwdrukken van de helicopter en de vluchtsoftware aangetroffen op een p2p-netwerk. Het lek is teruggevoerd op een Amerikaanse onderaannemer van het ministerie van Defensie, waar p2p-software op een computer bleek te staan.

(Foto van Larry Tomlison)


Lees verder...

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief!