De Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) vindt de plannen die minister Schippers heeft met het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) onvoldoende. Donderdag bespreekt de Tweede Kamer de voortgangs-rapportage van minister Schippers (VWS) die belooft dat het EPD de patiënt meer regie geeft. NPCF-directeur Wilna Wind: "De minister heeft weliswaar oog voor de privacy, daar zijn we blij om en dat is van groot belang. Maar er is geen sprake van meer regie. De patiënt kan in de plannen van minister Schippers bepalen welke zorgverlener wel en welke geen toegang krijgt tot de gegevens, maar krijgt zelf nog geen toegang. En dus geen regie."

Lees alles bij de bron; transportonline

En op www.automatiseringsgids.nl staat te lezen;


...Als alleen artsen en apotheker erin kunnen, moet je het geen patiëntendossier noemen, aldus Omtzigt. Zijn motivering: "De patiënt is eigenaar van de gegevens en moet daar altijd bij kunnen."

Net als de meeste partijen in de Kamer vindt Omtzigt dat de gegevens via een landelijk punt beschikbaar moeten komen en niet via internetpagina van de zorgverlener, zoals minister Edith Schippers (Volksgezondheid) wil. Schippers zegde toe dat ze op korte termijn precies laat weten hoe zij de rol van de patiënt ziet.


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha