De Eerste Kamer twijfelt sterk aan de invoering van het elektronisch patiëntendossier (EPD) en organiseert daarom een serie burgerraadplegingen en een expertbijeenkomst om te bepalen of ze akkoord gaat of niet.

Daarmee zit de Senaat minister van Volksgezondheid Ab Klink in de weg, die het liefst alle huisartsenpraktijken, huisartsenposten, ziekenhuizen en apotheken nu al op het EPD had aangesloten. Het organiseren van een expertbijeenkomst, die op woensdag 9 december plaatsvindt, is iets wat niet vaak voorkomt. Normaliter is het de Tweede Kamer die dit soort hoorzittingen houdt. Die ging begin dit jaar al akkoord met de invoering van het EPD.

''De Eerste Kamer wil liever niet het werk van de Tweede Kamer overdoen. Maar in dit geval is het noodzakelijk om een goed gefundeerd besluit te kunnen nemen,'' aldus een woordvoerder. Vanwege de kritiek van burgers, ICT'ers en medici, twijfelen CDA, PvdA, VVD en SP in de Eerste Kamer aan het EPD.

Op dit moment hebben slechts 573 apothekers en artsen zich vrijwillig op het EPD aangesloten. Veel minder dan de negenhonderd waarop Klink hoopte.

Bron van dit artikel; www.security.nl


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha