EKD

De Vereniging Nederlandse Gemeenten is erg opgetogen. Met een digitaal dossier is ieder kind in Nederland in beeld en stellen zij: digitale dossiers raken niet zoek. Wij worden hier wel moe van...zoveel kortzichtigheid.

Gemeenten hebben goede vorderingen gemaakt met de invoering van digitale dossiers in de jeugdgezondheidszorg, ook wel EKD genoemd. Voor bijna alle GGD’en (87,5%) en zorgorganisaties (88%) is de financiering geheel of grotendeels gerealiseerd. De GGD’en en zorgorganisaties zijn nu aan zet om te implementeren. De verwachting is dat per 2010 overal in Nederland met digitale dossiers kan worden gewerkt.

Waarom digitaal?
Digitale dossiers verbeteren de jeugdgezondheidszorg sterk. Het is een middel om de jeugdgezondheidszorg efficiënt te organiseren. Digitale dossiers raken niet zoek, ze zijn beter leesbaar en overal toegankelijk. Bovendien maakt een digitaal dossier gegevens beter beschikbaar voor epidemiologisch onderzoek, managementinformatie en beleidsinformatie voor gemeenten. Anders gezegd: met een digitaal dossier is ieder kind in Nederland in beeld.

Lees verder...