Zo'n achtduizend huishoudens in en om Papendrecht krijgen vandaag een brief van Rivas dat hun gegevens mogelijk in verkeerde handen zijn gevallen. Een mailaccount van een medewerker van de zorgorganisatie werd eind januari gehackt. De betreffende medewerker had op een link gedrukt in een zogeheten phishingmail. Daardoor kwam de medewerker terecht kwam op een nepwebsite, die sprekend leek op de echte site van Rivas. Daar vulde de medewerker zijn/haar gegevens in, waardoor de hacker die in handen kreeg. 

,,Het is niet uit te sluiten dat de hacker uit Zuid-Afrika toegang heeft gehad tot de gegevens van achtduizend kinderen tussen 4 en 19 jaar in die mailbox. Daarom sturen we hun ouders uit voorzorg allemaal een brief'', zegt Jeroen Hurkens van Rivas, die stelt dat de Zuid-Afrikaan uit was op mail-adressen om die te kunnen spammen. De hacker heeft mogelijk toegang gehad tot gegevens als naam, adres, e-mailadres, geboortedatum en BSN-nummer. 

De hacker heeft volgens hem geen toegang gehad tot persoonlijke dossiers. Die informatie is in een ander systeem opgeslagen. 

Alles bij de bron; AD