L1 maakte donderdag bekend dat gevoelige patiëntgegevens van 22 kinderen in het Venlose ziekenhuis letterlijk op straat lag. Een aantal papieren met de gegevens werden afgelopen weekend door een voorbijganger gevonden vlakbij het terrein van het ziekenhuis.

Een medewerkster had die tijdens haar pauze uit de broekzak laten vallen. In de documenten staan persoonsgegevens van de soms nog pasgeboren kinderen en hun ouders, net als informatie over de medische situatie van de kinderen. Omdat de vinder er niet op vertrouwde dat VieCuri goed met het lek zou omgaan, stapte hij naar de media.

...De jonge ouders voelen zich niet echt serieus genomen door het Venlose ziekenhuis. Ze willen graag een gesprek onder vier ogen. Verder maken ze zich ongerust over hoe het verder gaat. "Ons is nog niet duidelijk wat er met de privégegevens is gebeurd. De man die de papieren heeft gevonden, heeft deze volgens ons nog steeds in zijn bezit"

Dat ze nu zelf in de media verschijnen is anders dan dat gegevens van hun kind op straat liggen. "In het dossier staat veel meer informatie over haar dan wat wij prijsgeven."

Alles bij de bron; L1


 


Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief!