Als Nederland op het gebied van de digitale informatie-tsunami de krachten bundelt en de kansen grijpt, kunnen we ons verheugen op een nieuwe Gouden Eeuw. Dat vertellen de initiatiefnemers van de Big Data Alliance een breed informatieplatform.

,,Op dit moment is Nederland al één van de grootste internetknooppunten van de wereld’’, geeft voorzitter Alexander Rinnooy Kan van het bondgenootschap aan. Na de Tweede Wereldoorlog onderwees Nobelprijswinnaar Jan Tinbergen de beginselen van econometrie en dat is nu de basis voor hoogstaande data science-opleidingen die we nu kennen...

...Natuurlijk zijn er bedreigingen op het gebied van privacy en ethiek. Maar ondertussen zijn de toepassingen ongekend. Big data wordt al succesvol ingezet. Zo kan de voormalige schaakcomputer van IBM in moordend tempo allerlei medische verhandelingen met elkaar vergelijken om vervolgens de drie beste behandelmethoden te selecteren voor een patiënt met een zeldzame vorm van kanker. Inclusief verwacht slagingspercentage.

Alles bij de bron; NHD